Next Magazine
Image default
Mode en Kleding

Top voordelen van de poncho regenjas

Top voordelen van de poncho regenjas

Bij het kopen van een regenjas kan het moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Dat komt doordat een heren regenjas en een dames regenjas in tal van uitvoeringen verkrijgbaar zijn. De meest populaire regenjas is echter de poncho. Dit is de basisvorm van regenjas. Een poncho is een rechthoekige waterdichte stof met een opening in het midden. Deze opening is de plek voor je hoofd. De stof kan over je lichaam worden gedrapeerd om het te beschermen tegen regen. Een poncho heeft geen mouwen. Het is dus een los model. Om je hoofd te beschermen, is de poncho uitgerust met een kap die rond de opening is genaaid. Meestal zijn poncho-regenjassen verkrijgbaar in een universele maat. Bepaalde soorten poncho’s zijn uitgerust met extra functies om het comfort te verbeteren. Ze hebben bijvoorbeeld ventilatieopeningen met ritssluiting, ademende stof en mouwen. Hier zijn enkele voordelen van een poncho.

Meer bescherming

Vergeleken met een regenjas biedt de poncho meer bescherming. Omdat een regenponcho fiets uit één laag is gemaakt, heeft deze minder naden. Hierdoor is de kans op lekkage kleiner dan bij een regenjas. Een regenponcho kan meer delen van je lichaam bedekken. Het kan je hoofd beschermen tot halverwege de dijen. Je hoeft dus geen regenbroek te dragen. Bovendien kan de poncho over de rugzak worden gedrapeerd. Je hoeft dus geen rugzakhoes te gebruiken om deze droog te houden.

Betere ventilatie

Een waterdichte regenjas kan het water mogelijk buiten houden. Het zal echter het zweet van binnen vasthouden. Goede regenkleding moet goed geventileerd zijn zodat het zweet kan ontsnappen. Een regenjas zonder goede ventilatie zorgt dat je gaat zweten. Op dat moment zal het zweet je kleren doordrenken. Poncho regenjassen bieden betere ventilatie omdat ze een los model zijn. De lucht kan in de poncho komen zodat het vocht eruit kan. De luchtstroom kan voorkomen dat je gaat zweten en houdt je droog. Bepaalde soorten poncho’s hebben ventilatieopeningen onder de armen. Je kunt deze openen om de ventilatie te vergroten. Als gevolg hiervan kun je je meer op je gemak voelen.

Alle maten en betaalbaar

Bij het kopen van een poncho hoef je je geen zorgen te maken over het kiezen van de juiste maat. Dat komt omdat de poncho in één maat verkrijgbaar is. Omdat het ontwerp los en groot is, past het op elke lichaam . Eén maat past op alle maten. Of je nu dun, dik, lang of klein bent, je kunt een poncho regenjas dragen. De fabrikant levert ook poncho’s voor kinderen. Als je een betere bescherming wilt, kun je de poncho combineren met een regenbroek dames. Zo worden je benen beschermd tegen opspattend water. Verder is de poncho een van de goedkoopste regenjassen. In geval van nood kun je een plastic poncho kopen. Een plastic regenponcho is echter slechts voor een paar toepassingen. Maar als je een poncho van betere kwaliteit wilt hebben, kun je die met een betere kwaliteit van materiaal kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een PVC regenponcho kopen.