Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Kom ik in aanmerking voor subsidie isolatie?

Het isoleren van je huis is hot. De stookkosten rijzen de pan uit en het milieu heeft het zwaar. Isoleren is dan ook altijd een goed idee en dat vindt de overheid ook. Daarom heeft de overheid subsidie isolatie bedacht. Daarmee kun je, als je voldoet aan bepaalde eisen, het geld dat je uitgeeft aan isolerende maatregelen voor een deel vergoed krijgen door de overheid. Die krijg je dan gewoon cadeau van het rijk. Dat is een mooie geste, want aan het isoleren van je huis zijn meestal behoorlijk wat kosten verbonden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de subsidie van het rijk. Dus heb je isolatie plannen? Lees dan snel verder!

Subsidie met een erkend bedrijf

Om gebruik te kunnen maken van subsidie isolatie is het van belang dat je alle werkzaamheden die te maken hebben met de isolatie van je huis laat uitvoeren door een professioneel bouwbedrijf. Als je zelf aan de slag gaat, gaat de subsidie aan je neus voorbij. We kunnen er niks anders van maken. Zo heeft de overheid het bepaald. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die je kunnen helpen bij de werkzaamheden en die goed werk afleveren. Een bedrijf weet ook precies wat de eisen zijn van de overheid en levert werk af dat voldoet aan de subsidievoorwaarden.

Subsidie isolatie als je voldoet aan de isolatiewaarden

Je krijgt alleen subsidie isolatie als je voldoet aan alle voorwaarden. Dat betekent een erkend bureau inschakelen voor het werk dat gedaan moet worden. Daarnaast moet al het isolatiemateriaal voldoen aan de minimale isolatiewaarden. De overheid heeft uitgebreide tabellen opgesteld waaraan de werkzaamheden moeten voldoen en als je onder die waarden zit is subsidie geen optie. Een erkend bedrijf weet precies wat er nodig is om jouw huis zo te renoveren dat je voldoet aan de eisen.

Minimaal 2 isolatiemaatregelen eis voor subsidie

Daarnaast moet je minimaal 2 isolatiemaatregelen treffen om de subsidie isolatie aan te kunnen vragen. Het rijk gaat voor een grondige renovatie en vraagt meer van je dan wat isolatieschuim onder je vloer spuiten. En dat is op zich niet erg want daarmee weet je zeker dat je zelf ook plezier gaat hebben van de klus. Je ziet al snel je stookkosten aanzienlijk dalen en het kan zomaar zijn dat je de thermostaat van je huis een paar graden lager kan zetten zonder dat je het koud krijgt.

Subsidie isolatie tot wel 30%

Het loont de moeite om ervoor te zorgen dat je door de subsidie test komt. Want subsidie isolatie is een flink bedrag. Je kunt tot wel een derde van de kosten terugkrijgen van het rijk. Dat maakt het de moeite waard toch om de klus uit te besteden? Bijkomend voordeel is dat je er zelf nauwelijks omkijken naar hebt. Je hoeft niet zelf de handen uit de mouwen te steken, maar kunt gewoon toekijken hoe de werkzaamheden vorderen die jou op termijn geld gaan opleveren.