Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Golfplaten als dakbedekking

Golfplaat als dakbedekking wordt veel gebruikt voor onder andere kantoorpanden, schuren en loodsen. Golfplaten bieden bescherming, zijn duurzaam en stevig. Weersomstandigheden hebben weinig vat op deze soort dakbedekking en wanneer je een doe-het-zelver bent kun je ze zelf leggen en bevestigen. Ben je niet handig? Dan kun je ze uiteraard laten leggen. Je kunt een golfplaat online bestellen en op locatie kunnen laten afleveren. Wel zo handig en snel.

 

Een stalen plaat

Je vindt allerlei soorten golfplaten op de markt. Het is afhankelijk van je doel, budget en voorkeur welke golfplaat geschikt is. Zo wordt een stalen golfplaat vaak gebruikt voor schuren of kantoorpanden, al zijn ze in de woningbouw ook steeds meer terug te vinden. Dit heeft onder andere te maken met de prijs. Stalen golfplaten zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere dak bedekkende materialen. Daarnaast bedekken ze een grote oppervlakte door het formaat waarin deze platen te verkrijgen zijn. Ze komen in diverse kleuren en met verschillende profielen.

 

Licht doorlatende platen

Metalen platen laten geen licht door. Ben je hier wel naar op zoek, dan kun je je het best richten op kunststof platen. Deze kunnen op zichzelf of in combinatie met andere platen worden gebruikt. Zo kun je ervoor kiezen om een deel van het dak met metalen platen te bedekken en het middendeel met kunststof. Zo heb je toch een plek waar daglicht naar binnen komt. De kunststof platen zijn redelijk flexibel, wat maakt dat je ze zelf kunt leggen en vastmaken.

 

Vochtregulerend en geluiddempend vezelcement

Bovenstaande materialen hebben als nadeel dat ze niet geluiddempend zijn. Wanneer er een flinke stortbui neervalt op het dak is dat niet te missen. Wil je hier geen last van hebben, dan raden we je een vezelcement golfplaat aan. Gemaakt van vezels van kunststof en gebonden met cement. Naast dat deze platen geluiddempend zijn, reguleren ze ook nog eens vocht. Bij metalen platen kan er condens aan de onderkant van de plaat ontstaan, omdat vocht uit de ruimte niet naar buiten kan via het dak. Bij vezelcement platen kan er geen vocht naar binnen, maar wel naar buiten. Er is weinig onderhoud nodig en de platen zijn erg duurzaam.

 

Met een paar klikken in het bezit van de juiste golfplaat

Ben je er nog niet helemaal uit welke golfplaat jij gaat gebruiken? Geen probleem. Bij Van Viegen krijg je advies op maat, zodat jij keuze kunt maken die het beste bij jouw situatie past. Bestel eenvoudig online en laat het bezorgen op de locatie die jij wilt.