Next Magazine
Image default
Zakelijk

Het gemak van ITAM

Wanneer je werkzaam bent in de IT wereld, dan weet jij als geen ander hoe te werken met ITAM. Maar nu rest natuurlijk nog wel de vraag welke voordelen het heeft voor jouw onderneming. Als eerste wordt er gekeken naar de middelen die je op dit moment al gebruikt. Gebruik je het nog? Dan is het geen probleem uiteraard, maar wanneer je het niet meer gebruikt is het zonde van het geld. Hierdoor kan je ervoor kiezen om het niet meer af te nemen zodat je hierop zal besparen.

Het beheren van software en hardware is een enorm belangrijk onderdeel voor ITAM. Wanneer jij hier namelijk niet de volledige kijk op hebt zal je merken dat de software wellicht niet correct wordt geïnstalleerd en overeenkomt met de licentie mogelijkheden.

Aan de slag met projectmanagement!

Je kunt ervoor kiezen om ITAM doelgericht in te zetten om hier van te profiteren. Niet alleen bespaar je hierdoor op de kosten, maar het scheelt ook enorm veel tijd. Tevens ga jij het budget beter spenderen en krijg je hier ook een heldere kijk op.

 

Uitbesteden of toch zelf uitvoeren?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het geheel over te laten aan een specialist op dit gebied. Het enige nadeel is dan wel dat hier kosten aan verbonden zit waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt. Echter is het voordeel hiervan wel dat jij jouw focus op andere belangrijke taken kunt houden. Een specialist op dit gebied gaat immers graag voor je aan de slag om het geheel te realiseren. Hiermee weet jij zeker dat alle gegevens in vertrouwde omgeving wordt verwerkt. Ook zal je de kennis en ervaring van een specialist zien en daar ook weer van leren!

Een ITAM is te onderscheiden in drie diverse componenten. Denk hierbij aan Fysiek, financieel en contractueel. Online kan je de gehele werkwijze vinden hoe dat ITAM in mekaar zit en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. Je zou er gerust voor kunnen kiezen om het zelf uit te voeren. Echter kijk jij hier geheel anders naar, dan wanneer je een expert inschakelt op dit gebied.

Dat ITAM effectief is voor jouw bedrijf om in te zetten is nu wel duidelijk. Ga dus snel aan de slag om te achterhalen welke specialist jouw bedrijf nóg succesvoller kan maken!