Next Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Warehousing of fulfilment, de verschillen

Dit artikel gaat over warehousing en fulfilment (fulfillment in het Engels). Het zijn beide logistieke diensten, maar wat houdt het ene in en wat het andere. Wat kiest u daarom voor uw bedrijf. Dit artikel helpt u bij die keuze.

Wat is warehousing

Warehouse is Engels voor magazijn. Een magazijn wordt voor de opslag van goederen gebruikt. Vaak is een gebouw daar speciaal voor ontworpen en gebruikt men daarin speciale hulpmiddelen, zoals vorkheftrucks. Afhankelijk van het type goederen, kan in een magazijn een veelheid aan verschillende soorten stellingen staan. Bijvoorbeeld stellingen die zijn gemaakt om gemakkelijke goederen op pallets in te kunnen plaatsen. Warehousing is het geheel van processen die met de opslag van goederen in een magazijn te maken hebben. Warehousing is een dienst die door logistieke dienstverleners wordt aangeboden. Een bedrijf kan zijn eigen magazijn(en) hebben, maar om diverse redenen kan dat bedrijf voor de opslag van goederen (tijdelijk) magazijnruimte zoeken. Dat kan gaan om een geheel magazijn, maar ook een gedeelte ervan. Doorgaans worden die magazijnen daar gebouwd, waar ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Dat kan een van de redenen zijn waarom een bedrijf warehousing inhuurt.

Wat is fulfilment

Fulfilment laat zich in het Nederlands vertalen in vervulling, uitvoering en volbrenging. In de logistiek heeft dat betrekking op de orderafhandeling. Het gaat om alles vanaf de ontvangst van een bestelling tot de aflevering ervan aan de klant. Die klanten zijn normaliter geen particulieren, maar andere ondernemingen. Fulfilment is niet hetzelfde als e-fulfilment. In het laatste geval hebben we te maken met webwinkels. Die kunnen de gehele logistiek uitbesteden. Dat gaat dus verder dan fulfilment en de klanten zijn doorgaans particulieren. Als een dienstverlener al de opslagruimte biedt, is het een logische stap voor een bedrijf om ook de orderafhandeling daaraan uit te besteden. Als dat bedrijf een webwinkel is, dan praten we zoals gezegd van e-fulfiment, waarbij de letter e van elektronisch komt. Een webwinkel werkt namelijk in het algemeen volledig elektronisch en is niet ingericht om met de fysieke producten om te gaan. Er zijn logistieke dienstverleners die zich volledig op e-fulfilment toeleggen.

Fulfilment is warehousing plus

Fulfilment gaat en stap verder dan warehousing. U zou het warehousing plus kunnen noemen. De dienstverlener biedt niet alleen de opslagruimte, maar doet ook de orderafhandeling. Dat laatste betreft bijvoorbeeld de orderverzameling, het ompakken, het labelen en het verzenden van de goederen. Er kan zelfs assemblage plaatsvinden. Het gaat bij fulfilment normaliter om een langdurig samenwerkingsverband tussen bedrijf en dienstverlener, en niet om een tijdelijk dienst zoals de huur van opslagruimte.

https://surlogic.nl/nl/

Gerelateerde artikelen

Een goed schoonmaakbedrijf gaat een stapje verder voor jouw kantoor in regio Utrecht

Laat een meerjarenonderhoudsplanning maken door deze specialist

Hoe kan een Exact consultant u helpen?