Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Digitaal billboard langs snelwegen

Een digitaal billboard is de ideale manier om veel advertentieruimte aan te kunnen bieden aan adverteerders die een grote groep mensen wil bereiken. Als de billboards langs de snelweg staan dan kun je in een week tijd soms meer dan een miljoen passanten bereiken.

De billboards langs de snelweg zijn vaak van een erg groot formaat en staan op hoge palen zodat je ze van grote afstand kan zien. Wettelijk gezien moet een advertentie 6 seconden blijven staan maar dat betekent dus dat u 10 verschillende advertenties in 1 minuut kan vertonen. Deze grote digitale billboards zijn van led schermen opgebouwd. Zo is een heel groot oppervalk gemaakt zonder dat daar naden in zitten.

De meeste van deze Billboards zijn van grote bedrijven als Interbest of Doha die vele van dit soort palen in het land hebben staan. Ze hebben dan ook vaak grote bedrijven als klant die landelijke campagnes willen lanceren en dan op meerdere van dit soort grote reclame zuilen tegelijk adverteren.

Het voordeel is dat deze led reclameborden via een computer en 3G netwerk worden aangestuurd. Er is dus nauwelijks wachttijd om een advertentie te gaan vertonen. Ze kunnen met 1 druk op de knop de advertenties veranderen.

Technische gegevens digitale billboards

De digitale billboards worden in diverse afmetingen aangeboden. Hoe groter hoe duurder het vaak is om te adverteren.

De grote billboards worden van een grotere afstand bekeken omdat ze ook vaak hoog in de lucht staan. De zijn dan ook vaak uitgerust met een hogere pixelpitch dan bij kleinere led schermen. Je kan stellen dat een digitaal billboard tot een grootte van 20 m2 vaak wordt uitgerust met een pixel 10 . Grotere led schermen volstaan met een pixel 16 waard oor er maar 3906 leds per m2 gebruikt worden. Van een grote afstand zie je dit echter niet.

Het voordeel van deze grote palen is dat het meestal led schermen zijn die rear service zijn uitgerust. Je kan dan van de achterkant service verlenen. Er zitten als het ware deurtjes in zodat je bij de aansturing kan komen mocht er een led scherm kapot zijn. Het voordeel van led is dat alles modulair is opgebouwd. Het zijn allemaal kleinere onderdelen dus als er iets kapot is, is het vrij makkelijk op te lossen.

Een goede leverancier van dit soort digitaal billboards is leddisplayexpert.nl uit Breda.

https://www.leddisplayexpert.nl/digitaal-billboard/