Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Hulp nodig met je e-sigaret?

In het geval je voor het eerst een e-sigaret gaat aanschaffen is de kans groot dat je met wat vragen zit. Hoe zit het bijvoorbeeld met de smaken? Welk type is het meest geschikt voor je? Hoe en hoe vaak wil je ‘m gaan gebruiken? Allemaal zaken om rekening mee te houden voor je er eentje koopt. En daarom leggen we het je graag uit in deze blog, zodat jij goed voorbereid bent.

Wel of geen nicotine?

Om gebruik te kunnen maken van je e-sigaret heb je e-liquid nodig, dit is de vloeistof die de damp creëert en er smaak aan geeft. Je kunt hierbij kiezen tussen nicotinevrije varianten en varianten waar wel nicotine in zit. Als je voor dat tweede gaat kun je ook het nicotinegehalte zelf bepalen. Op die manier kun je ook afbouwen als je wil stoppen met roken. Hieronder zie je de mogelijke hoeveelheden nicotine voor in je e-liquid zien. 

  • 0 mg nicotine; er zit in deze liquid geen nicotine

  • 3 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten (meer geschikt voor Sub Ohm)

  • 6 mg nicotine; vergelijkbaar met light sigaretten

  • 12 mg nicotine; vergelijkbaar met reguliere sigaretten

  • 18 mg nicotine; vergelijkbaar met zware sigaretten

Wil je veel of weinig damp?

E-sigaretten staan er om bekend dat ze meer damp creëren dan een reguliere sigaret rook produceert. Ook tussen de e-sigaretten zitten hier verschillen in. De ene produceert meer rook dan de ander, en dat komt door de samenstelling van de e-liquid en de samenstelling van de e-sigaret. Je kunt namelijk kiezen voor Direct to Lung en Mouth to Lung e-sigaretten. Bij de ene inhaleer je over de longen en bij de andere blaas je het direct uit vanuit je mond. 

Kies je smaak

Je hebt de keuze uit verschillende soorten smaken, van fruitsmaken tot koffiesmaak. Om erachter te komen wat je het lekkerst vindt kun je hiermee testen door bijvoorbeeld een starterset met meerdere smaken aan te schaffen. Wil je stoppen of minderen met roken door een e-sigaret te gebruiken, maar wil je wel de smaak behouden, dan kun je ook voor de tabakssmaak gaan. 

Kijk eens rond

Als je meer informatie wil over e-sigaretten is daar online genoeg informatie over te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Smokesmarter. Zij verkopen e-sigaretten en aanverwante producten en kunnen je er bovendien alles over vertellen. Met vragen kun je dus ook bij ze terecht.

 

https://www.smokesmarter.nl/