Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Metaaldetectie startersgids

Het zoeken met een metaaldetector is een hobby waar steeds meer mensen mee beginnen. Het is een avontuurlijke hobby en er komt meer bij kijken dan u zou denken. Wilt u beginnen met het zoeken met een metaaldetector? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze blog voor u! We bespreken alles waar u als beginnend hobbyist mee te maken zal krijgen en alle benodigdheden.

 

Regels en wetten rondom het zoeken met een metaaldetector

Er zijn een paar regels en wetten waar u van op de hoogte moet zijn voordat u aan de slag gaat met uw metaaldetector. Zo zijn er een aantal gemeenten waar een detectorverbod geldt. Wanneer u wilt weten of uw gemeente zo’n verbod heeft, controleert u de APV. Dit is de Algemene Plaatselijke Verordening van een gemeente, deze kan u vinden op de site van uw gemeente. Op archeologische plekken zoeken is heel spannend. U weet nooit wat u tegenkomt, daarom is het verboden om op archeologische monumenten te zoeken. Vraag ook altijd toestemming om te zoeken met uw metaaldetector bij de grondeigenaar.

 

Wat heb ik nodig?

Er zijn niet heel veel dingen die u nodig heeft tijdens het zoeken met een detector. Toch zijn er een aantal dingen die erg handig zijn om bij u te hebben. Om te beginnen is het natuurlijk essentieel om een metaaldetector te hebben. Er zijn verschillende soorten beschikbaar. Daarnaast is een pinpointer heel handig. Met een metaaldetector kunt u een voorwerp onder de grond lokaliseren. Zo weet u of u ongeveer in de goede richting aan het zoeken bent. Om precies goed te zitten is best lastig en daar helpt een pinpointer u bij. Deze is een stuk nauwkeuriger en vertelt u waar u moet beginnen met graven. De volgende tool die van pas komt bij het zoeken is een schep. Hiermee graaft u uw vondst op. Afhankelijk van de grond waarin u gaat graven heeft u een passende schep nodig. Verdiep u daarom in wat de juiste schep voor u zal zijn. Als laatste moet u een vondstentas bij u hebben tijdens uw zoektocht. Hierin kan u al uw gevonden voorwerpen opbergen en terugnemen naar huis.

 

Metaaldetectoren van Visser & Visser

Heeft u uw metaaldetector nog niet gevonden? Een metaaldetector van Visser & Visser verzekert u van goede kwaliteit en geeft veel plezier bij het uitoefenen van uw hobby. Kijk gerust rond op de website!

https://www.visserenvisser.nl/

Gerelateerde artikelen

Creatief met texiel in je interieur

Ben jij een echte wijnliefhebber? Trakteer jezelf op een gegraveerd wijnglas!

Wanneer aanhangwagen verzekeren