Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de perfecte plantenbak

Nu het weer steeds beter wordt en de dagen weer langer begint het toch te kriebelen. Je wil naar buiten en genieten van ieder zonnestraaltje. Maar is jouw terras al klaar voor het zomerseizoen? In deze blog helpen we je bij het kiezen van de juiste plantenbakken voor op jouw terras. 

Voordat je een plantenbak gaat kopen is het verstandig om goed na te denken over een aantal zaken. Welke uitstraling moeten jouw plantenbakken hebben? En hoeveel onderhoud ben je bereid te doen om ze mooi te houden? Hoe groot moet de plantenbak ongeveer zijn? Wat wil je in de plantenbak kwijt? Kortom: genoeg stof tot nadenken.

  1. Het juiste materiaal

Als je houdt van onderhoudsarme plantenbakken zijn plantenbakken van polyester een goede keuze voor jou. Dit materiaal is namelijk sterk, lichtgewicht en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn plantenbakken van polyester verkrijgbaar in bijna alle kleuren en vormen. 

Hou je meer van een natuurlijk look? Kies dan voor hardhouten bloembakken. Dit materiaal zal met de jaren verkleuren, maar dit maakt de bakken juist mooier. Je ziet het natuurlijke karakter van het materiaal terug in de manier waarop het leeft en verkleurt. Bovendien staan hardhouten plantenbakken prachtig op een terras of in de tuin. 

  1. Welke afmeting en vorm

Ook de afmeting van jouw plantenbakken is belangrijk. Je wil niet dat ze alle ruimte innemen, maar de bloembakken moeten we zodanig groot zijn dat ze niet opgaan in de rest van je tuin. Kijk daarom goed naar de ruimte die je hebt. Heb je een klein balkon? Dan is het verstandig om niet een al te brede plantenbak te kiezen. Een hoge plantenbak met ronde vorm daarentegen staat juist heel mooi op een klein balkon. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte die je hebt. 

Een aantal vierkante plantenbakken naast elkaar kan ook een erg mooi effect geven. Zo bouw je een muur van plantenbakken die zowel beschutting als sfeer geeft. Ideaal voor op een dakterras of in een grote tuin!

  1. Wat komt in de plantenbak?

Ten slotte is het natuurlijk heel belangrijk om de juiste plant bij je plantenbakken te kiezen. Bloembakken met betonlook combineren bijvoorbeeld erg goed met exotische planten als palmen of een citrus. Maar ook grassen en andere groenblijvers staan fantastisch in dit type plantenbak. Een bloembak van polyester komt helemaal tot z’n recht met mooie bloeiende planten zoals lavendel of de petunia. 

Wil je een boompje in jouw bloembak zetten? Zorg er dan voor dat je bloembak niet te hoog is. Met een lage en brede bloembak zal de nadruk liggen op de hoge stam en volle kroon van de boom. Zo komt het boompje helemaal tot z’n recht. 

Kies jouw perfecte plantenbak

Heb je een plantenbak in gedachten die mooi zal staan op jouw terras of balkon? Of twijfel je nog over de beste variant? Hopelijk heb je met dit artikel beter inzicht gekregen in de beste plantenbak voor jou en kun je straks optimaal genieten van jouw buitenruimte. Zo ben jij helemaal klaar voor het voorjaar!

 

 

https://www.tuinvoordeel.eu/

Gerelateerde artikelen

De goedkoopste isolatieplaten en andere isolatiematerialen kopen

Hoe verstuur jij je pakketjes?

Led highbay: de beste verlichting voor grote ruimtes