Next Magazine
Image default
Muziek

Internet radio of FM frequentie?

Het luisteren van de radio is de afgelopen jaren niet heel erg terug gelopen. Het is toch een van de dingen die er door de alle jaren heen niet op achteruit gaat. Dit komt waarschijnlijk namelijk doordat elke auto een auto radio heeft. Met een auto radio worden nog steeds de FM frequenties opgevangen en dit zorgt ervoor dat de radio nog wel redelijk actief blijft. Daarnaast kun je ook online naar veel verschillende soorten radio kanalen luisteren. Zo kun je radio beluisteren via een hoop grote websites. Er zijn verschillende websites die online radio aanbieden.

Op deze manier krijgen vaak ook de wat kleinere stations aandacht. Ze krijgen van de meeste websites ook wel de mogelijkheid om hun kleine station aan te melden en vervolgens zo wat meer mensen te krijgen die naar hun radio kunnen luisteren. Op de lange termijn zal het misschien ook wel mogelijk worden om naar de radio te luisteren in de auto. Hierbij moet je dan denken aan een online radio, want dit is vaak nog niet mogelijk. Veel radio stations zijn nu niet beschikbaar over de FM frequentie en met behulp van digitale radio kunnen er wel wat radio’s toegevoegd worden, maar het gaat hier vaak om de grotere stations die hun frequentie dan opsplitsen in verschillende andere kanalen en dit vervolgens gebruiken om dit uit te zenden.

Radio zal dan voorlopig ook nog wel blijven en de FM frequentie zal de komende tijd ook nog niet verdwijnen. De digitale radio wil nog niet helemaal aanslaan in Nederland, gewoonweg omdat de radio om de digitale frequentie te ontvangen redelijk duur zijn. Het is daarom goedkoper om gewoon thuis naar de online radio te luisteren en als het mogelijk is internet radio te luisteren en anders de FM frequentie in de auto op te zetten.

http://www.radioguide.fm