Next Magazine
Image default
Bedrijven

De vragen die opspelen bij een rieten dak

Je wilt toch eens wat anders doen met je dak en je kiest er voor om voor een rieten dak te gaan. Er komen een hoop dingen kijken als je een rieten dak gaat leggen. Daarnaast zullen er ook wel een hoop dingen zijn die je jezelf afvraagt zoals wat kost een rieten dak en hoe lang gaat een rieten dak mee. Beide van deze vragen zijn een beetje afhankelijk van verschillende factoren. Er kan een groot verschil in zitten bij beide antwoorden.

Als je gaat kijken naar de kosten van een rieten dak moet je ook gelijk kijken naar wat voor een rieten dak je wilt hebben. Er zijn verschillende manieren om een rieten dak te laten leggen. Een van de mogelijkheden van een rieten dak is het leggen van een traditioneel rieten dak of een gesloten constructie. Het nadeel van een traditioneel open constructie is dat het behoorlijk stoffig en tochtig kan zijn. Het beste is dan om de ruimte eerst helemaal tochtdicht te maken. Dit kan gedaan worden door aan de binnen constructie dampdichte folie aan te brengen.

Je moet ook rekening houden met andere bijkomende factoren waar je zelf ook wel invloed op hebt, mits je je dak goed bijhoudt. Je rieten dak zal hoe dan ook gaan verkleuren naar een grijsbruine tint na ongeveer 2 jaar. Hier ontkom je eigenlijk niet aan. Door het riet echter wel goed bij te houden hoef je niet bang te zijn dat je las krijgt van mos of algen op het dak. Als je het niet goed bijhoudt dan krijg je deze dingen wel en dat betekent meestal dat je dak dan een aantal jaren minder lang mee gaat dan dat het in eerste instantie zou gaan. Dit is vrij zonde. Voor het beste advies kun je terecht bij een rietdekkersbedrijf.

http://www.rietwerk.nl

Gerelateerde artikelen

Ilumio raamdecoratie: plisségordijnen

De gids voor het installeren van een cv ketel

Bouwcontainer kopen, creëer opslagruimte op de bouwplaats.