4x tips om thuiswerken leuker te maken

Hoe kun je het leuker maken om thuis te werken? In verband met de corona pandemie werken veel mensen thuis. Maar hoe zorg je ervoor dat je het werken leuk houdt en dat je werk en privé alsnog goed gescheiden kunt houden? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen en de inrichting van een goede werkplek is daarbij van groot belang. Kies voor goede verlichting en maak gebruik van houten jaloezieën: zo maak je een ruimte af en krijg je altijd genoeg licht. Hier lees je 4 tips om thuiswerken leuker te maken.

1: Maak een mooi thuiskantoor

In de eerste plaats is het belangrijk om thuis een plek te creëren waar je goed kunt werken. Wellicht is er een ruimte in huis waar je een bureau kunt neerzetten of vind je het juist prettig om beneden aan de eettafel te zitten. Bedenk van te voren op welke plek jij je goed kunt concentreren. Heb je bijvoorbeeld nog kinderen thuis? Dan is het wellicht beter om een plekje te zoeken die wat rustiger is; bijvoorbeeld een studeerkamer of de zolder. Op deze manier kun je jouw werk doen in een rustige omgeving. 

2: Speel met verlichting in de ruimte

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van een thuiswerkplek. In een afgesloten ruimte zitten doet niet veel goeds voor de concentratie. Daarom is het goed om een ruimte te kiezen met een raam. Het is daarna een goede stap om te kiezen voor rolgordijnen of andere raamdecoratie. Hiermee zorg je ervoor dat je zelf de mate van verlichting kunt bepalen. Dit is belangrijk omdat je op deze manier altijd het licht binnenkrijgt dat je zelf wilt. 

3: Zorg voor routine

Een belangrijk onderdeel van thuiswerken is het creëren van een routine. Je bent daardoor een stuk meer gemotiveerd. Begin altijd op een vast tijdstip, kleed je altijd netjes aan en neem een goed ontbijt. Hierdoor begin je beter aan je dag. Daarnaast zorgt routine ervoor dat je veel systematischer te werk kunt gaan. 

4: Daag jezelf uit

Natuurlijk is het ook goed om jezelf tijdens het werken uit te dagen. Zorg ervoor dat je bepaalde doelen stelt voor jezelf: hoe fijn is het als je deze aan het einde van de dag kunt afschrijven? Daarnaast is het ook leuk om jezelf uit te dagen in de creatie van een mooie thuiswerkplek. Kijk eens bij inhuisplaza.nl voor de mooiste raamdecoratie!