Next Magazine
Image default
Zakelijk

Hoe plaats je een deurbeslag?

Markeer de locatie van de scharnieren op de gipsplaat naast de opening, zodat u weet waar u de deurvulstukken moet plaatsen. Plaats deurvulstukken op de bovenste en onderste scharnierlocaties met behulp van een lange waterpas of een rechte plank en een korte waterpas. Voeg vervolgens de vulplaatjes van de middelste deur toe.

U kent de standaardaanpak voor het ophangen van een deur al: plaats hem in de ruwe opening, stel hem waterpas, vul hem op en spijker hem vast. Deze traditionele aanpak werkt prima in een perfecte wereld waar muren altijd loodrecht zijn, vloeren waterpas zijn en je genoeg tijd hebt om je druk te maken over de pasvorm. Maar in de echte wereld kunnen sommige niet-standaard trucs je helpen de klus sneller en beter af te ronden. Het plaatsen van een deurbeslag is niet moeilijk, maar vergt wel de juiste kennis en ervaring. Op het internet vind je meerdere deurbeslag producten.

De gebruikelijke methode om het deurkozijn op zijn plaats te houden terwijl u achter de scharnierzijde opvult, is onhandig. Het is een stuk eenvoudiger om de scharnierzijde van de ruwe opening op te vullen voordat u het deurkozijn plaatst. Daarna is het een eenvoudige klus om het kozijn van de binnendeur op zijn plaats te zetten, het op de opvulstukken te schroeven of te spijkeren en vervolgens de slagzijde op te vullen. Meet de breedte van de ruwe opening voordat u begint met opvullen om te zien hoeveel opvulruimte beschikbaar is. Gewoonlijk zorgt de ruwe opening voor ongeveer 1/2 inch vulplaten aan elke kant van het frame. Als de ruwe opening extra breed is, kunt u minder shims gebruiken door restjes van 1/2-inch te hechten. triplex eerst op de scharnierlocaties en voeg vervolgens shims toe om de stijl te loodsen.

Schroef een strook triplex op de onderkant van de ruwe opening om de deur omhoog te brengen en te voorkomen dat deze op de vloer binnenin wrijft.

Meestal kunt u uw nieuwe buitendeurkozijn eenvoudig direct op de ondervloer plaatsen en de deur zal gemakkelijk tapijt of een kleed verwijderen. Maar als u een oude deur vervangt door een dikke dorpel, of als de vloer wordt opgebouwd met tegels, dik tapijt of een extra laag hout, kunt u een probleem krijgen. En er is geen gemakkelijke oplossing nadat de deur is geïnstalleerd. De onderkant kun je niet zomaar afknippen, want dan sluit de deur niet af tegen de dorpel. Om dit probleem te voorkomen, voegt u een afstandsstuk onder de deur toe voordat u deze installeert. De sleutel is om te bepalen waar de bovenkant van de tegel, het tapijt of het kleed zal zijn en vervolgens het deurkozijn op te tillen om ongeveer een 1/2 inch te laten.