Next Magazine
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor jouw magazijn

Als jij een groot bedrijf hebt, waar ook een groot magazijn bij hoort, zul je vast bekend zijn met verschillende processen waar gemakkelijk problemen kunnen ontstaan. Het kan lastig zijn om deze problemen te voorkomen, maar er zijn wel stappen die je als bedrijf kan nemen om de kans deze problemen enigszins te verminderen. In deze blog zullen we je drie tips geven! 

  1. Zorg voor all-round personeel

In een magazijn bevinden zich veel verschillende functies. Hiervan zijn sommige gecompliceerder dan andere. Vaak is het het geval dat bepaalde werknemers gespecialiseerd zijn op bepaalde taken. Wij raden dit niet af, want specialisatie is altijd handig. Maar, probeer er wel voor te zorgen dat jij bij bepaalde functies niet afhankelijk bent van deze ene persoon. Stel: deze persoon is ziek. Het zal dan lastig worden om deze te vervangen. Door je personeel all-round op te leiden, zorg je ervoor dat veel verschillende werknemers veel verschillende taken kunnen uitvoeren. Je personeel zal dit ook waarderen: zij hoeven niet enkel dezelfde taak meer uit te voeren, maar zullen een afwisselende werkweek hebben.

  1. Automatiseer

In een magazijn vinden veel processen plaats die fysiek zwaar kunnen zijn. Het is vaak een goede mogelijkheid om dit proces te automatiseren. Dit betekent dat je een machine aanschaft die dit fysieke werk voor jouw werknemers uitvoert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rolbaan die iets binnen jouw bedrijf van A naar B brengt, in plaats van jouw werknemer die dit zelf moet dragen. Door te automatiseren, kun jij je personeel inzetten voor andere taken, en weet je zeker dat het proces goed uitgevoerd wordt. 

  1. Schaf een verdiepingsvloer aan

Bij een snelgroeiend bedrijf, komt ook een snelgroeiende opslag kijken. Je ontvangt meer bestellingen, en zult dus ook meer opslag nodig hebben om deze bestellingen te realiseren. Een verdiepingsvloer is op dit moment een uitstekende oplossing. Deze vloer kun je installeren tussen twee bestaande verdiepingen, waardoor je als het ware een nieuwe verdieping creëert. Hier kan jij prima je opslag op kwijt. Verdiepingsvloeren worden geleverd als bouwpakket en kunnen dus op- en afgebouwd worden wanneer jij dit wil: ideaal als er binnen jouw bedrijf sprake is van seizoensdrukte. 

 

https://www.noltemezzanine.nl/