Next Magazine
Image default
Adverteren

Escape room in Nijmegen

Houd je van puzzelen of out-of-the-box denken, dan ben je bij Xcape Logix Escape room Nijmegen op het goede adres. Of je nu vrijgezellenfeest hebt of een bedrijfsuitje moet inplannen, een escape room is de ideale groepsactiviteit hier voor.  

Wat is een escape room? Het idee is simpel. Samen met je medespelers word je opgesloten in een kamer en de bedoeling is dat je hier binnen één uur uit komt. Klinkt allemaal heel gemakkelijk toch? Maar dat is het meestal niet. Het is namelijk niet de bedoeling dat je met lomp geweld de deur open maakt. Nee, je moet op een logische manier de weg naar jullie ontsnapping vinden. Dit doe je door puzzels op te lossen en codes/sleutels te vinden. Daarbij is het belangrijk dat je goed met je medespelers samenwerkt.  

Verschillende escape room thema’s

Xcape Logix heeft twee escape room thema’s. In de Van Gogh code ben je een professor in de kunstgeschiedenis. Samen met je assistenten ben je in een museum opgesloten. De sleutel tot jullie ontsnapping zit in de schilderijen die er hangen. Lukt het je om ze te ontcijferen?

Bij de andere thema word je met je medespelers gekidnapt door een seriemoordenaar en opgesloten in het donker. Alsof dat niet genoeg is worden jullie ook nog vastgeketend aan de muur. Lukt het jullie om je uit deze benarde situatie te bevrijden?

Geschikt voor iedereen

De escape room thema’s van Xcape Logix zijn erg spannend, maar niet eng. Het is dus geschikt voor iedereen. Wel adviseren we een minimum leeftijd van 12 jaar, omdat de puzzels toch enigszins op volwassen niveau gemaakt zijn. Maar verder is het toegankelijk voor zowel de ervaren escape room speler als iemand die nog nooit eerder een escape room heeft gedaan. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze escape room thema’s? Breng dan een bezoekje aan onze escape room in Nijmegen.