Next Magazine
Image default
Adverteren

Luxe bedden bij een speciaalzaak

Een bed is een meubelstuk om in te slapen. Het bed bestaat uit een ledikant met daarop een matras met beddengoed, zoals lakens en dekens of een dekbed, een overtrek en een hoofdkussen. Meestal staat een bed op een slaapkamer. Een bed kan ook als bank gebruikt worden dit heet een bedbank, dit is ideaal als je niet veel ruimte hebt voor bijvoorbeeld een logeerbed dan is deze optie super gemakkelijk je kan een bedbank namelijk gewoon in je woonkamer zetten met als hoofd functie een bank te zijn en heb je een logé dan zou je dan bank zo kunnen maken dat het een bed wordt. Een bedbank valt onder luxe bedden.

Soorten luxe bedden

Je hebt verschillende soorten bedden, er bestaan eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden, lits-jumeaux en twijfelaars. In een tweepersoonsbed slaapt men naast elkaar in bed. Een eenpersoonsbed heeft tegenwoordig een afmeting van 90cm bij 200cm. Tweepersoonsbedden hebben een breedte die past bij de persoonlijke behoeften van hen die er de lakens in delen. Een twijfelaar is een bed van 120 cm bij 200 cm en zit dus tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed in. Ook zijn er nog stapelbedden bij deze variant heb je twee bedden boven elkaar staan je komt op het bovenste bed door middel van een trappetje. Ook zijn er hoogslapers bij deze variant heb je onder het bed een (kinder)bureau staan. Hemelbedden hebben een overkapping de hemel en kunnen vaak met gordijnen gesloten worden waardoor men beter is beschermt tegen tocht, nieuwsgierige blikken en vliegende insecten. In de tropen en s ‘zomers gebruikt men vaak dit laatste een klamboe, in de zomer periode zijn er veel insecten. Ook deze bedden kun je bij luxe bedden plaatsen.

Constructie van een luxe bed

De constructie van het bed bestaat uit een deken of dekbed om over je heen te leggen. Een kussen voor extra ondersteuning van het hoofd, een matras om op te liggen met daarover een matrashoes voor de bescherming van het matras. Een vering bijvoorbeeld een lattenbodem deze draagt het matras.

Ook vormen van luxe bedden kunnen zijn:

–          Een waterbed, hebben een matras gevuld met water.

–          Een luchtbed, een matras gevuld met lucht.

–          Een elektrisch bed, heeft een beweegbare lattenbodem deze kun je met een afstandsbediening besturen door bijvoorbeeld alleen je hoofdstel naar boven te doen, maar ook zou je je voeteneinde omhoog kunnen doen. Je kunt hem zo instellen hoe jij het lekkerste ligt in je bed.

http://www.homanslapen.nl/collectie/bedden/