Next Magazine
Image default
Groothandel

Wat doet een tilt sensor in besturingssystemen van videogames?

Een tilt sensor is een onderdeel van een apparaat dat een hoek of helling detecteert. Daarmee is een hij zeer geschikt voor talloze toepassingen. DIS Sensors is gespecialiseerd in de productie van deze sensoren. Tegen een eerlijke prijs worden betrouwbare en zeer nauwkeurige sensoren geproduceerd. Afhankelijk van de toepassing en wensen van de klant wordt de uitvoering hierop aangepast. Ook de besturingssystemen van videogames bevatten zo’n type sensor. In dit artikel leest u over de werking en toepassingen.

Hoe werkt de tilt sensor?

Een tilt sensor kan de kanteling of helling in (vaak) twee assen van een referentievlak in twee assen meten. In sommige gevallen kan het hier ook om drie of meer assen gaan. De sensor bestaat uit twee pinnen en een metalen balletje. Wanneer er een verticale of horizontale tilt-beweging plaatsvindt wordt dit door de sensor vastgesteld. Dit gebeurt door middel van dit metalen balletje, die aan de hand van de beweging contact maakt of breekt. De sensor kan zich bevinden in bijvoorbeeld een inclinometer, die de gegevens kan uitlezen en vertalen. Op deze manier kan er gereageerd worden op verandering van hoeken of hellingen. Een manier om de hellingshoek ten opzichte van het aardoppervlak te meten, is door een versnellingsmeter te gebruiken. Deze toepassingen zijn te vinden in de industrie en in spelbesturingen.

Controllers bij videogames

Tilt-sensortechnologie is op verschillende manieren geïmplementeerd in videogames. Sommige spellen zijn gebouwd rond kantelsensormechanisme, die in de cartridge is ingebouwd. Nintendo heeft deze technologie in een aantal games gebruikt voor de Game Boy. Hierbij werd de tilt sensor toegepast om de spellen te besturen. Tegenwoordig wordt de tilt-sensortechnologie in de controllers gebruikt van Wii en PlayStation 3. De Wii heeft hiervan de meest vernieuwde en uitgebreide versie. De gamecontrollers hebben een ingebouwde sensor, die gebruikt wordt om de videospellen te kunnen spelen. Hierbij wordt de beweging van de controllers vertaald naar het spel. Op deze manier kan dus de hoek worden vastgesteld met behulp van de sensoren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het spelen van tennis op de Wii. Het bewegen van de controller simuleert de handeling van tennis en het apparaat vertaald dit vervolgens naar de televisie. Het systeem wordt voor allerlei spellen gebruikt, zoals vluchtsimulators, sportgames en motorcross.

https://dis-sensors.com/nl

Gerelateerde artikelen

De mooiste en meest kwalitatieve papegaaienkooi kunt u hier kopen

Koop een biologisch afbreekbare geschenkdoos of ander duurzaam verpakkingsmateriaal

Houtpellets kopen voor een langdurig warm huis