KoksbuisWie in de horeca werkt of heeft gewerkt weet dat het belangrijk is om <a href="” target=”_blank”>de juiste kleding te dragen. Voor een kok is dit nog belangrijker omdat een kok te maken heeft met hete ovens, fornuizen en eten. De kok zorgt ervoor dat u lekker kan genieten van het eten op een terrasje of in een restaurant. Kokskleding is verplicht wanneer u in de keuken werkt vanwege de hygiëne eisen. Kokskleding bestaat uit: – Een muts – Koksbuis – Kok broek – Werkschoenen – Een sloof Beschermende koksbuisOok kan u zien aan de werkkleding wie waarbij hoort. Zo hebben obers ook duidelijke werkkleding aan zodat u ze gemakkelijk kan herkennen. <a href="” target=”_blank”>Een koksbuis is misschien wel het belangrijkst van de werkkleding van een kok. Het moet gemaakt zijn van een stevige stof, evenals de koksbroek. Het moet tegen een stootje kunnen. Bijvoorbeeld een mes die in de kleding blijft haken. Ook moet de koksbuis gemaakt zijn van een stof die er tegen moet kunnen om gewassen te worden op hoge temperatuur zodat alle bacteriën eruit gaan. Daarnaast zit er vaak een laagje op die ervoor zorgt dat de koksbuis niet snel in de fik kan vliegen. Dit is belangrijk omdat koks vaak snel zijn met werken en niet altijd voorzichtig doen omdat ze tegen hete vuren kunnen. Hierdoor hoeven ze er niet aan te denken dat hun kleding er niet tegen kan omdat de kleding er dus wel tegen kan. Ook is een koksbuis altijd wit zodat er goed te zien is of de koksbuis vies is. Wanneer deze vies is en het wil er niet meer uit, wordt het weggegooid. |
http://www.shirtsenzo.nl/koksbuis-premier-koksbuis-longsleeve-horecakleding-1295/ |