Next Magazine
Image default
Huishoudelijk

Vaak sleutels kwijt? Lees hier 7 tips om dit in de toekomst te voorkomen

Het verliezen van je sleutelbos kan een nachtmerrie zijn. Het maakt niet uit of het je autosleutels zijn of uw deursleutel. Wanneer je ten einde raad bent, zal je waarschijnlijk op zoek gaan naar een gekwalificeerde slotenmaker om u te helpen weer toegang te krijgen tot je auto of een pand, zoals je huis of je werk. Lock Secure kan je hier uiteraard bij helpen met onze 24-uurs service door heel Nederland. Niet alleen heeft onze slotenmaker Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht als werkgebied zoals andere gerenommeerde sleutelmakers, maar we zijn actief in geheel Nederland. Hoewel we je graag helpen in geval van nood, geven we je graag tips om het te voorkomen dat je ons in eerste instantie nodig hebt.

Gebruik altijd een sleutelhouder

Het verliezen van een enkelvoudige sleutel gaat natuurlijk veel sneller dan het verliezen van een aantal sleutels in een houder. Soms heb je je sleutel bij jezelf gedragen of ergens in een kamer gelegd, maar weet je niet meer waar je deze hebt gelegd, gewoon omdat het maar één enkele sleutel is en daarom moeilijk te vinden. Een sleutelhouder is daarentegen is relatief groot en zwaar, waardoor je ‘m sneller ziet liggen en het eerder voelt wanneer je sleutelbos uit je zak valt. Ben je de standaard sleutelhangers beu? Tegenwoordig zijn er ook zogenaamde sleutelhangers met GPS trackers op de markt. Door een snelle koppeling met je smartphone, weet je door middel van deze sleutelhanger altijd waar jouw sleutelbos zich begeeft. Makkelijk voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

Bewaar gerelateerde sleutels bij elkaar

Stel dat je verschillende sets sleutels hebt voor toegang tot verschillende ruimtes, dan zou je wat organisatie kunnen gebruiken door de sleutels in verschillende en passende bossen te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een sleutelbos voor je werk maken, waar je bijvoorbeeld sleutels van de voordeur, garage of locker aan kunt doen, inclusief een sleutelhanger. Voor uw huissleutels van je voordeur, achterdeur, garage kun je weer een andere bos hanteren. Op deze manier hou je het gestructureerd en merk je direct wanneer je een bos verliest en áls je een bos verliest, dan houd je in ieder geval de schade beperkt. Op deze manier ben je tenminste niet direct ál je sleutels kwijt.

Gebruik een sleutelkastje

Of het nu thuis of op kantoor is, het is ideaal om een sleutelkastje te hebben die net naast de deur is ontworpen en geïnstalleerd. Dit is met name ideaal als je gedeelde sleutels wilt behouden, met bijvoorbeeld gezinsleden of collega’s. De sleutelkastjes bieden een centrale plaats voor het opslaan van de relevante sleutels en het zal gemakkelijk zijn om te identificeren of een sleutel in het kastje ontbreekt.

Zorg voor reservesleutels

Tot slot, een dubbele sleutel is handig wanneer je je belangrijkste sleutels bent verloren en je toegang moet hebben tot je huis, werk of voertuig. Het is erg belangrijk dat je een duplicaat van autosleutels hebt en voor alle belangrijke sloten van je huis. Belangrijk is dat je deze sleutels apart bewaart van je andere sleutels. Dat klinkt logisch, maar helaas zien we vaak nog anders.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag