Next Magazine
Image default
Marketing

Van Google jouw marketing domein maken

Google is natuurlijk een van de belangrijkste manieren om klanten naar jouw website te krijgen. Google is de meest dominante zoekmachine van de hele wereld en trekt dagelijks miljoenen bezoekers. Wanneer deze bezoekers een product opzoeken dat jij aanbiedt wil je natuurlijk dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt. Dit zorgt voor meer bezoekers en hopelijk meer verkopen. Hierbij is copywriting seo van groot belang. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, alles draait dus om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen. Dit kan op verschillende manieren.

Het inpalmen van zoekmachines

SEO copywriting is een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw website als een van de eerste bij GOogle tevoorschijn springt. Copywriting is het schrijven van teksten die gaan over jouw product of hier goed bij passen. Alles draait om het promoten van jouw product. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van keywords. Deze zijn vaak de zoektermen waar een consument op zal zoeken. Google scant teksten en haalt deze zoekwoorden er dan uit. Op basis van de relevantie zal Google vervolgens jouw website en tekst eerder laten zien dan andere. Dit is waarom goede teksten en goede copywriting zo belangrijk is.

Zorgen voor nog betere copywriting

Een manier om te zorgen voor nog betere teksten en marketing is het gebruik van inbound marketing. Deze manier van marketing is het maken van advertenties die naadloos aansluiten op de behoeften van de consument. Deze manier van marketing is erg natuurlijk en heeft daarom ook een zeer positief effect op potentiële klanten en consumenten. Dit in combinatie met een goede SEO-strategie en meer bezoekers zijn bijna verzekerd. Je komt zo al bovenaan de zoekresultaten te staan en levert ook nog eens zeer relevante advertenties die precies bij de zoektocht van de consument passen. Het is van groot belang dat de juiste marketingstrategie wordt toegepast.

Goede data is goud waard

Marketing is dus een moeilijk spel van het toepassen van de juiste woorden en zoektermen op de juiste plaatsen. Bij SEO-marketing wordt vaak ook maandelijks een rapport opgesteld, hierin zie je welke zoektermen het beste zijn voor uw website en welke zorgen voor de meeste leads. Deze kunnen vervolgens nog meer worden gebruikt bij je inbound marketing. Blijven ontwikkelen en optimaliseren is dan ook erg belangrijk en maandelijk evalueren zeker ook. Ook door het vaker aan te passen van je teksten kun je weer hoger in de zoekresultaten terecht komen. Google kijkt namelijk ook naar of teksten boeiend zijn voor de consument en of deze aanzetten om door te lezen.