Next Magazine
Image default
Vakantie

Online visum voor Turkije aanvragen

Visumprocedure Turkije 2015

Al jarenlang heeft Turkije een visumplicht voor reizigers uit andere landen. Niet iedereen heeft een visum voor Turkije nodig maar in ieder geval wel mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Tot eind 2015 was het nog mogelijk om uw visum bij aankomst in Turkije te kopen. U kreeg dan voor 15 euro een sticker met stempel in uw paspoort. Met de nieuwe visumprocedure is het tegenwoordig verplicht om uw visum vooraf online aan te schaffen. Dit kunt u het beste enkele weken of dagen voor uw reis doen. Uiteraard hoe eerder hoe beter.

Online aanvragen visum voor Turkije

Niet alleen het aanvragen maar dus ook het daadwerkelijke visum is veranderd. Waar het oude visum een sticker met stempel was, is dit nu een document wat uitgeprint dient te worden. U kunt uw visum echter ook op uw telefoon hebben en laten zien, maar het uitprinten heeft wel de voorkeur. Het visum wordt tegenwoordig ook wel een e-visum genoemd.

Zoals eerder vermeld, dient het visum vóór uw reis te worden aangevraagd. Het liefst natuurlijk zo snel mogelijk maar uiterlijk 24 uur van tevoren. U kunt uw visum voor Turkije op verschillende manieren aanvragen. Zo kunt u het e-visum direct via de Turkse overheidswebsite aanvragen (evisa.gov.tr). Hier betaalt u $ 20,70 per visum. U heeft echter niet de mogelijkheid om te betalen via iDeal, MisterCash of bijvoorbeeld handmatige overboeking. Verder is er alleen telefonische ondersteuning in het Engels. Indien u geen CreditCard heeft en graag Nederlandse klantensupport zou willen hebben, kunt u het visum voor ongeveer € 24,95 aanvragen.

Stappen voor het aanvragen visum Turkije

Stap 1. Als eerste is het van belang dat u uw aankomstdatum invult. Deze datum is  dezelfde als de datum vanaf wanneer uw visum geldig is. Het is dus erg belangrijk dat u de juiste datum invult. Verder dient u gegevens in te vullen zoals uw voornamen, achternaam, geboorteplaats, geboortedatum, adresgegevens en uw documentnummer. Deze gegevens dienen overeen te komen met uw paspoort of ID-kaart. Tijdens het aanvragen heeft u bovendien de mogelijkheid om meerdere reizigers toe te voegen en bijgevolg meerdere visa tegelijk aan te vragen.

Stap 2. Vervolgens kunt u na het invullen van het aanvraagformulier, uw aanvraag controleren. Als alles juist blijkt te zijn, kunt u verder gaan naar de betaling. Wanneer u het visum aanvraagt via evisa.gov.tr, heeft u de mogelijkheid om te betalen via CreditCard. Vraagt u het Turkije visum aan bij een andere instantie, dan heeft u in de meeste gevallen ook de mogelijkheid om te betalen via iDeal of MisterCash.

Stap 3. Na het betalen van uw visum zult u het visum binnen 24 uur in uw mailbox ontvangen. Bij de meeste visumbureau’s heeft u bovendien de optie om uw visum via de post te laten versturen. Nu u het visum heeft ontvangen, kunt u onbezorgd op reis gaan naar Turkije.

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen