Next Magazine
Image default
Hobby en vrije tijd

5 tips om uw iPad te beschermen

Een iPad is, net als uw smartphone en laptop, een waardevol bezit. Of u nu een Mini, Air of iPad Pro heeft; iedere iPad heeft zijn zwakheden. Zo kan uw iPad al kapotgaan als deze van de bank op de grond glijdt. Het is dus verstandig om uw iPad goed te beschermen tegen val- en stootschade zodat u hier zo lang mogelijk plezier van beleeft. Bent u benieuwd hoe u uw iPad het beste kunt beschermen? Daarvoor heeft u een iPad hoes nodig. Wij hebben 5 tips om uw iPad te beschermen voor u op een rijtje gezet.

Een Ipad hoes met het juiste materiaal

U heeft een ruime keuze uit verschillende materialen wanneer u op zoek gaat naar een beschermende iPad hoes of case. Zo zijn deze onder andere verkrijgbaar in siliconen, polyurethaan, rubber, echt leer of nep leer en meer. Al deze keuzes maken het mogelijk om uw case helemaal op uw eigen wensen aan te passen. Zo biedt de leren sleeve een uitkomst voor wie veel reist en de iPad goed wilt beschermen tegen schade. Deze bieden namelijk een dubbelzijdige bescherming en hebben ruimte voor het opbergen van een Apple Pencil. Een siliconen hoesje beschermt doorgaans alleen de achterkant en de hoekjes van de iPad tegen val- en stootschade. Ook zijn er cases verkrijgbaar die te personaliseren zijn met een eigen tekst of afbeelding.

Als u uw iPad dagelijks meeneemt naar uw werk en onderweg veel gebruikt, is het ook verstandig om te letten op het gewicht van de case. U wilt natuurlijk niet dat het gewicht u gaat irriteren als u de iPad regelmatig bij u draagt. Bij een te zwaar hoesje gebeurt dit al snel.

 

Smart cover is de standaard

De smart cover is een populaire iPad hoes. Dit is de oorspronkelijke cover die Apple zelf heeft ontwikkelt voor de eigen iPads. Dit type hoesje biedt enkel bescherming aan de voorkant van de iPad en u klikt deze vast met een magneet. Qua materiaal heeft u de keuze uit twee soorten smart covers, deze worden namelijk gemaakt van leer of polyurethaan. Deze hoesjes zijn zeer praktisch in gebruik en u kunt deze ook gebruiken als standaard, door de smart cover op te klappen.

Een iPad hoes beschermt uw tablet tegen schade, stof en krassen. Dit heeft vele voordelen. Zo heeft u zelf langer plezier van uw tablet, maar is de restwaarde over het algemeen ook hoger op het moment dat u uw tablet door wilt verkopen omdat u zelf een nieuw model aan wilt schaffen.

 

Bescherming rondom

De meeste mensen kiezen voor een simpele case die alleen de voorkant of de achterkant van de iPad beschermd. Hiermee worden ook de hoekjes van de iPad afgedekt, maar niet het hele apparaat is veilig wanneer de iPad valt of de kinderen hier iets te hardhandig mee omgaan. Hierdoor kan het zijn dat u achteraf wilde dat u voor complete bescherming had gekozen. Apple heeft in dit geval ook smart folio hoezen, die als extra ook bescherming bieden aan de achterzijde van de iPad.

Zo wordt het apparaat goed beschermd tegen stof en krassen. Een book case is de ideale oplossing wanneer u uw iPad optimaal wilt beschermen. Zowel de voorkant als de achterkant zijn veilig en u heeft de keuze uit een groot aantal materialen en prints en opdrukken. Ook de ingebouwde standaard is enorm handig.

 

Hoesjes met een keyboard

Sommige iPad hoesjes zijn voorzien met een keyboard, waardoor u uw iPad direct als een notebook kunt gebruiken. Heeft u een iPad met een los toetsenbord? Dan zijn hier specifieke cases voor verkrijgbaar waarmee u uw keyboard stof- en krasvrij kunt houden. Op deze manier verlengt de levensduur van het toetsenboard aanzienlijk en heeft u hier dus langer plezier van.

 

Check de diagonaal

Niet alleen Apple maakt cases voor de iPad, er zijn gigantisch veel bedrijven die hippe, vrolijke of stijlvolle iPad hoezen maken. Wanneer u kiest voor een universeel model is het belangrijk om te checken of uw iPad in dit hoesje past. Een universeel hoesje is namelijk nooit helemaal toegespitst op het specifieke ontwerp van uw tablet. Hierdoor zou het kunnen dat uw tablet net wat te groot of te klein is voor het hoesje, waardoor deze niet naadloos aansluit.

Het voordeel van een universeel hoesje is dat deze vaak laag geprijsd is. Kies u voor een universele case? Controleer dan van tevoren altijd de schermdiagonaal van uw iPad en de volledige afmetingen en vergelijk dit met de specificaties van het hoesje.