Next Magazine
Image default
Zorg

Online psycholoog E-Consulenza

Klinisch redeneren voor verpleegkundigen

Voor verpleegkundigen is communicatie en de juiste verantwoordelijkheid (over)dragen ontzettend belangrijk. Dit ‘klinisch redeneren’ vormt de basiscompetentie voor alle verpleegkundigen. Door deze werkwijze kun zorgverleners bepalen welke zorg de patiënt nodig heeft en waarom, zodat hiermee ook de juiste beroepsverantwoordelijkheid wordt gecreëerd. Om goed klinisch te redeneren heb je veel klinische ervaring nodig, voldoende (medische) basiskennis en een oplettende reactieve vermogen. Meestal heb je vijf tot zeven jaar nodig om deze basis goed onder de knie te hebben. Om dit redeneerproces te trainen zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar. We zullen in dit artikelen een aantal toelichten.

Voordeel van online zorg en psychoog

Het Omaha System is in Amerika ontwikkeld als een classificatiesysteem voor de ( maatschappelijke ) gezondheidszorg. Dat is dus een stuk breder dan waarvoor het in Nederland meestal gebruikt wordt: de ouderenzorg. Met het Omaha System beschikken zorgprofessionals over een classificatiesysteem dat eenheid van taal biedt. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden van diezelfde zorgprofessionals om er op een juiste manier mee te werken.

Anders dan verpleegkundigen worstelen ook psychologen met een hoge werkdruk. Hierdoor zoeken ook zij een nieuwe manier van werken. Bij E-Consulenza werken we met geplimeerde psychologen die aangesloten zij bij het het NIP. Om de druk op de reguliere psychologenprakijken te ontlasten kunnen mensen, jong en oud, nu online psycholoog consult boeken via de website.

Het verschil tussen OMAHA en NANDA

Bij het gebruik van de Omaha methode gaat het niet zozeer uit van de oorzaak of de aandoening, zoals bij de NANDA ( North American Nursing Diagnoses Association ). Maar het gaat uit van een aandachtsgebied. Eerst zoek je het domein waar het aandachtsgebied bij hoort. Stel dat iemand door dementie zijn woning niet meer goed schoonmaakt. Het niet meer kunnen schoonmaken valt onder het Omgevingsdomein en Aandachtsgebied Woning. Een van de Signalen en Symptomen is dan een rommelige leefruimte. Daar kies je een actie en een actievlak bij. Het hele woord dementie komt in deze acties en actievlakken dan niet terug.

E-learning modules voor Klinisch redeneren

E-Consulenza biiedt voor de meest uiteenlopende onderwerken hulp en ondersteuning. Wij noemen onder andere:

  • hulp bij dementie
  • hulp bij stress
  • hulp bij smetvrees
  • adhd behandeling
  • omgaan met examenstress
  • hulp bij paniekaanvallen
  • omgaan met hoogtevrees
  • omgaan met vliegangst
  • hulp bij claustrofobie
  • en nog veel meer…

Deze en meer onderwerpen worden allemaal besproken op onze website. We hebben zoveel mogelijk situaties omschreven waar mensen, jong en oud, mee te maken kunnen krijgen in hun dagelijks leven. VIa onderstaande video is te zien wat de voordelen zijn van online psycholoog E-Consulenza. Je kunt direct vandaag nog een online consult boeken – veilig en volledig anoniem – en binnen enkele dagen krijg je antwoord op jouw vraag of probleem.

 

https://www.e-consulenza.nl/