Next Magazine
Image default
Financieel

Investeren in Litecoin – is Litecoin klaar voor zijn eigen markt?

Litecoin is een uiterst interessant nieuw valuta-concept dat onlangs veel mensen naar zijn vouw heeft aangetrokken.

Het is afgeleid van de technologie achter blokketen, het is volledig deflatie, geen centrale banken, makelaars of instellingen zijn vereist voor het functioneren van zijn werking, elk lid van deze gemeenschap heeft het vermogen om het grootboek te bewaken en eventuele wijzigingen aan te brengen die zij passen. Litecoin heeft een innovatieve benadering van geld dat door velen wordt overwogen als een van de meest unieke geldvormen op het internet vandaag.

 

Litecoin is gemaakt door een anonieme groep individuen op het gebied van webdesign die een vorm van valuta wilde die gemakkelijk te volgen en transactie was. Litecoin werd rond juli van 2021 gelanceerd en binnen de eerste drie maanden lancering was de waarde van deze digitale valuta met meer dan veertig procent toegenomen. In juli 2021 was deze groei versneld en namelijk de waarde van Litecoïne meer dan twee miljoen Amerikaanse dollars. Op het moment dat het werd begroet als het beste nieuwe geld op internet. Sindsdien is Litecoin in populariteit gegroeid en vandaag is het de 4e meest gekochte digitale valuta, alleen overtroffen door Monero, Dash, Forex toymaker Ivybot en Nieuwkomer Peercoin.

 

Een van de redenen is Litecoïne zo populair geworden, is te wijten aan het gemak waarin het kan worden gebruikt door bijna iedereen in de wereld. Litecoin-transacties zijn gratis, het protocol is eenvoudig te gebruiken en er zijn geen kosten in verband met het gebruik van het ecosysteem van Litecoïne. Een andere reden wordt litecoïne die zo veel wordt gebruikt, is omdat het concurreert met andere valuta’s in de wereld, zoals de Amerikaanse dollar, Britse pond, Euro, Japanse Yen en Zwitserse Frank. L

itecoin fungeert als een goedkoper, minder veilig en milieuvriendelijker alternatief voor deze andere concurrerende valuta, dus elke belegger zou het goed doen om deze digitale valuta te bekijken.

 

Litecoins gebrek aan vergoedingen trekt ook een nieuwe groep beleggers aan naar Litecoïne, waardoor de noodzaak van de Litecoin-handelaar of de koper een hoge marktkapitalisatie te behouden. Deze aantrekkelijke zakelijke mogelijkheid helpt ook om het Litecoin-ecosysteem te ondersteunen en het op een hoog niveau van functionaliteit en veiligheid te houden. De komende jaren zullen de voortdurende groei en uitbreiding van deze nieuwe technologie zien. Met behulp van meer handelaren die Litecoin accepteren, zal de vraag naar Litecoin blijven groeien en helpen de Litecoin Marketplace groeien en uitbreiden.

 

De grootste bedreiging voor litecoïne is geen technologische maar een politieke. De regering van de Verenigde Staten samen met het Verenigd Koninkrijk duwt voor de litecoïneontwikkelaars om een transparant, beveiligd en gratis Litecoin-grootboek te creëren. Zonder deze dienst vrezen deze regeringen dat de Litecoin-economie kan worden onderworpen aan illegale activiteiten van Litecoin-gebruikers.

 

Ook al zijn er een aantal voordelen in verband met Litecoin, de grootste bedreiging voor het blijft zijn afhankelijkheid van een open-source-netwerk. Peer-to-peer-leningen en investeringen zijn zowel afhankelijk van een open-source-netwerk, waardoor ze inherent onstabiel zijn. Zonder een alternatieve bron van inkomsten zullen deze projecten tot een slijpstop komen. Een extra nadeel aan investeren in Altcoins is het gebrek aan veiligheid. Litecoin is nog steeds grotendeels ongebonden als een veilige investering.

Krijg meer informatie hier BitcoinMeester