Hoge bloeddruk

De bloeddruk is de kracht en snelheid waarmee het hart je bloed door het lichaam pompt. Het is dan ook geen verassing dat wanneer de druk hoog is, de kans op complicaties zoals bijvoorbeeld hart en vaat ziekten heel erg toeneemt. Een te hoge druk van het bloed in de aderen zorgt voor beschadigingen aan de slagaders, daardoor worden ze minder elastisch en zullen je verkalken. Door de verminderde elasticiteit en toegenomen verkalking zal de druk alleen maar toenemen waardoor je dus in een soort neerwaartse spiraal duikt. De waarde van je bloeddruk is niet constant, na een inspanning zal deze bijvoorbeeld hoger zijn dan wanneer je aan het slapen bent. Je hoeft dus niet te schrikken als je eenmalig een hoge bloeddruk meet, maar als de waarden constant hoog zijn is het aan te raden om bijvoorbeeld eens natuurlijke bloeddrukverlagers te gebruiken.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor hoge bloeddruk die gezamenlijk het proces alleen maar verergeren. Oorzaken van een hoge bloeddruk zijn onder andere: roken, hoog cholesterol, diabetes, overgewicht, langdurige stress, erfelijkheid, nierontsteking of het overmatig gebruik van alcohol. De symptomen van een hoge bloeddruk zullen in het begin niet merkbaar zijn. Meestal pas als het te laat is merkbaar door bijvoorbeeld schade aan de organen of bloedvaten. Als de bloeddruk extreem hoog is zullen er wel symptomen zijn zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Gelukkig is een te hoge bloeddruk wel goed te behandelen, de gedane schade is echter moeilijk te verhelpen. Het aanpassen van je levensstijl kan nooit kwaad. Probeer bijvoorbeeld eens te stoppen met roken en gezond te eten. Minder zout in je dieet en afvallen zijn ook goede manieren om een hoge bloeddruk te voorkomen. Het is aan te raden om 30 minuten per dag te bewegen en men moet leren omgaan met spanning en stress.

Ook kan een hoge bloeddruk worden voorkomen door gebruik te maken van voedingssupplementen. Heel moeilijk hoeft het niet te zijn om deze supplementen te bestellen, zo kan je gemakkelijk voedingssupplementen online bestellen.

http://www.oligo-pharma.nl