Next Magazine
Image default
Telefonie

Waarom een hoesje onmisbaar is voor elke smartphonegebruiker

Als trotse bezitter van een smartphone, wil je dat jouw smartphone tegen een stootje kan. Dat spreekt voor zich. Toch loopt één op de drie Nederlanders met een gebroken smartphonescherm. Dat is zonde, want de reparatiekosten kunnen hoog oplopen. In het slechtste geval is jouw telefoon zo erg beschadigd dat repareren niet meer mogelijk is. Was het je dat waard? In dit artikel delen we daarom de belangrijkste redenen waarom iedere smartphonegebruiker een telefoonhoesje nodig heeft. 

1. Een hoesje biedt extra grip

Vandaag de dag worden telefoons met vrij luxe materialen gebouwd en afgewerkt. Dit betekent echter vaak dat de achterzijde van glas wordt gemaakt. Hoewel dit optisch erg mooi is, kan glas vrij glad van textuur zijn. Een telefoon hoesje biedt extra grip, zodat je telefoon niet uit je handen glijdt. Er wordt daarbij wel eens gedacht dat een hoesje afbreuk doet aan de ‘looks’ van een moderne telefoon, maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een stijlvolle Samsung Galaxy A52 case.

2. Een hoesje biedt bescherming tegen vallen en stoten

Wie wel eens een gebarsten scherm van een telefoon heeft moeten laten repareren, weet dat de kosten aanzienlijk kunnen zijn. Zo kan je met een simpele val van je telefoon in één klap enkele honderden euro’s armer zijn. Het behoeft amper uitleg dat telefoonhoesjes primair dienen als bescherming tegen vallen en stoten. Telefoonhoesjes absorberen namelijk de impact bij een dergelijk incident, zodat je telefoon dit niet meer hoeft te doen. Dit is wenselijk, want in de praktijk blijkt dat telefoons bij een val van lage hoogte al ernstig beschadigd kunnen raken.

3. Minder krassen in je kostbare scherm

Het scherm is één van de meest kostbare elementen van je telefoon. Een smartphonehoesje heeft meestal opstaande randen aan de zijkant die net wat hoger zijn dan het scherm. Dit zorgt ervoor dat je scherm geen krassen krijgt wanneer je telefoon bijvoorbeeld op een plat oppervlak ligt of wanneer deze in je broekzak zit. Dit geldt helemaal wanneer je kiest voor een gsm hoesje in de vorm van een bookcase of flipcover. Dit soort hoesjes beschermen je telefoon van alle kanten wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast zijn ze vaak erg handig met betrekking tot opbergmogelijkheden van bijvoorbeeld pasjes.

 

https://www.leuke-telefoonhoesjes.nl/