Next Magazine
Image default
Woning en Tuin

Een rieten dak is van kwaliteit en veilig

Het weer van vandaag is niet normaal. Er zijn windkrachten van ruim 100 kilometer verhuur en al richting de 150 in sommige delen van het land. Het is af te raden om de weg op te gaan en de gehele infrastructuur van Nederland ligt op z’n gat. Treinen rijden niet, er staat honderden kilometers file en er vertrekt geen enkel vliegtuig vanuit Nederland. Als je actief bent op social media dan heb je waarschijnlijk net zoveel bizarre filmpjes als ik voorbij zien komen. Ik zit hier op het kantoor en hoor af en toe weer een hele rij dakpannen naar beneden vallen.

Dit probleem met de dakpannen die vallen zou je niet hebben als je geen dakpannen op je dak hebt liggen. Het dak vervang je niet omdat je het wil, maar vaak omdat het moet. Ben jij nou iemand die de kans krijgt om z’n dak te vervangen dan heb je geluk. Het is een hele investering, maar jij kan er voor zorgen er geen dakpannen van je huis afwaaien. Hoe? Door een rieten dak te plaatsen op je huis. Misschien is dit het antwoord op je vraag: ‘Hoe lang gaat een rieten dak mee?’ Het is heel sterk en het waait niet zomaar van je dak af. Dit relativeert de kosten rieten kap wel degelijk.

Nu zijn er ook weer pessimisten onder ons die zeggen dat een rieten dak veel brandgevaar met zich mee brengt. Op zich klopt het dat brand gevaarlijk is, maar er zijn in de loop van de jaren een heleboel dingen bij gekomen die ervoor zorgen dat de kans steeds kleiner wordt. Hiernaast zijn er ook een heleboel producten die brand zelfstandig verhelpen. Een rieten dak kun je voorzien van een onderconstructie zodat de brand niet verspreid, anti brand spray, een bliksem afleider en sprinklers die het dak gelijk blussen wanneer dat nodig is.

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Geen rugklachten meer in de tuin

Aanrader: Van IJmeren

Hoe herkent u designlampen?