Next Magazine
Image default
Bedrijven

Domeinnaam registratie

 

Domeinnaam registratie

Een domeinnaam registreren is vaak de eerste stap die je doet om een website op te starten. Natuurlijk moet je wel eerst een naam bedenken, en vervolgens bekijken of deze überhaupt nog vrij is. Op Indugas webhosting kun je dit via de tab ‘domein registratie’. Je vult vervolgens je zelfbedachte naam in en drukt op enter. Zet er geen extensie achter. Het systeem laat automatisch alle extensies zien, zowel de bezette als de nog vrije extensies. Ook zie je meteen wat de kosten per jaar zullen zijn. Meestal is de .nl extensie het goedkoopst.

 

Webhosting afnemen

Na het registreren van je domeinnaam, is het tijd om deze te voorzien van content. Daarna wil je de site uiteraard zo snel mogelijk online zetten. Dit doe je door middel van webhosting. Bij indugas kun je zowel je domein registreren als webhosting afnemen. De kosten hiervoor zijn heel laag, je betaal voor beide diensten niet meer dan 20 euro per jaar.

 

Wat is webhosting?

Door middel van webhosting zorg je ervoor dat jouw domein online komt, en te bezoeken is door iedereen die gebruik maakt van internet. Je huurt bij het afnemen van webhosting een hele of een stukje server af. Wanneer je niet zo veel ruimte nodig hebt, kun je ook kiezen voor shared hosting. Je deel je server dan met andere klanten, echter is het stukje server dat je afhuurt wel helemaal voor jou.

 

Wil je meer weten of verschillende webhosting vergelijken?

Bezoek dan onze website!

 

http://www.indugas.nl/domein-registratie