Next Magazine
Image default
Zakelijk

Hoe belangrijk is geld voor de Nederlandse werknemer?

Dit was exact de vraag die de sociale zakelijk netwerksite Linkedin zich afvroeg. Wat zijn nu eigenlijk de motieven van werknemers? Het bedrijf deed hier wereldwijd onderzoek naar en  kwam onlangs met de resultaten naar voren.

Linkedin liet 600 Nederlandse werknemers meedoen aan het onderzoek en hieruit bleek dat Nederlanders liever een baan met inhoud hebben dan een functie met een hoger salaris. Alle stigma’s over Nederlanders kunnen dus de bak in want de Nederlander is toch niet zo geldbelust als men in het buitenland altijd denkt. Dit betekent niet dat de Nederlandse werknemer niet voor zijn belangen opkomt. Als een Nederlander ergens werkzaam is dan dient de salarisberekening, dan wel loonberekening, eerlijk te worden  vastgesteld. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de overuren niet eerlijk uitbetaald worden. Daarnaast moet de hoeveelheid arbeid die iemand levert natuurlijk overeenkomen met de beloning. Is dit niet het geval dan schuwt de Nederlandse werknemer niet om voor zichzelf en zijn of haar collega’s op te komen.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de stakingen van werknemers van de gevangenis in Veenhuizen. Nadat ze al tijden rustig actie voerden wordt het nu tijd om scherpere maatregelen te nemen. De ambtenaren protesteren, omdat ze een nieuwe cao willen. “We hebben al vier jaar geen nieuwe, fatsoenlijke cao gekregen. Dat zijn we zat, er moet wat gebeuren”, zegt Richard Loos, voorzitter van het actiecomité vanuit de gevangenis in Veenhuizen. De werknemers sluiten zich aan bij de landelijke stakingen van rijksoverheidsorganisaties. Hier doen onder andere medewerkers van de douane, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, Rijkswaterstaat, CJIB en de gevangenissen mee.

Hoe gaat het eigenlijk bij u op uw werk? Ben je helemaal tevreden dan moet je dit vooral koesteren. Hebben u en uw collega’s wel het idee dat het salaris te weinig is ga dan gewoon is in gesprek met elkaar.

http://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe zit dat met DISC en fotografie?

Hoe de Jung persoonlijkheidstest uw personeel verder helpt

De harde schijven vernietigen?