Next Magazine
Image default
Gezondheid

Jacuzzi en zwangerschap, mag dat wel?

De zwangerschap: Een hele mooie maar ook intensieve periode in het leven van een vrouw. Gedurende de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van een vrouw en wordt er veel op de proef gesteld. De welbekende kwaaltjes kunnen zich aandienen in de verschillende vormen. Denk aan rugklachten, het vasthouden van vocht, slecht kunnen slapen en krampen. Om deze kwaaltjes en pijntjes te verminderen kunt u bijvoorbeeld een zwangerschapsmassage ondergaan. Ook kunt u kiezen voor de welbekende ontspanningsmidellen- ofwel producten als een sauna. Zo kunt u heerlijk blijven ontspannen tot het moment van bevallen en bewuster genieten van het zwanger zijn.

Sauna en zwangerschap

Wanneer u gebruik gaat maken van de sauna tijdens de zwangerschap is het van belang met een aantal punten rekening te houden. Indien u namelijk nog nooit of heel weinig naar de sauna bent geweest, is het afgeraden dit wel tijdens de zwangerschap te doen. Het lichaam krijgt het dan namelijk veel te zwaar, het moet immers omgaan met de zwangerschap en ook nog eens wennen aan deze nieuwe ervaring. Deze combinatie vergt teveel van uw lichaam en kan nadelige gevolgen hebben. 

Wanneer u al gewend bent aan de sauna en hierin met regelmaat vertoeft, kunt u hier ook tijdens de zwangerschap mee doorgaan. Dit geldt echter alleen als u in een goede lichamelijke conditie verkeerd en gezond bent. Toch moet u de eerste drie maanden van de zwangerschap allert zijn. In de sauna kan de lichaamstemperatuur namelijk enkele graden stijgen. Een verhoogde lichaamstemperatuur vroeg in de zwangerschap geeft een iets grotere kans op een aangeboren afwijking van de baby. Ook de laatste weken van de zwangerschap moet u opletten. De laatste vier tot zes weken voor de uitgerekende datum kunt u al een beetje ontsluiting hebben en dan is een sauna sessie afgeraden.

Jacuzzi en zwangerschap

Voor een Jacuzzi of bubbelbad geldt dit niet. Men stelt wel eens dat een Jacuzzi verboden terrein is tijdens een zwangerschap, maar dit is een fabel. Als zwangere vrouw kunt u namelijk rustig gebruik blijven maken of gebruik maken van een Jacuzzi. Echter wordt wel aangeraden te letten op de ingestelde watertemperatuur. Aangeraden wordt de tempertauur niet hoger in te stellen dan 38 graden Celcius. Verder wordt gesteld dat wanneer de vliezen gebroken zijn geen gebruik meer te maken van het bubbelbad, maar dit spreekt eigenlijk voor zich. De ontspanning is er dan bijna letterlijk af kun je dan wel stellen. U kunt dus met een gerust hart een Jacuzzi kopen en indien gewend een sauna bezoeken. Luister goed naar uw eigen lichaam, dat is onze conclusie.

https://www.sunspabenelux.nl